اروپا
اتحاد اپنسورس در برابر رگولاتوری هوشمصنوعی در اتحادیه اروپا
/%D8%A7%D9%BE%D9%86-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7شرکتهای Github، HuggingFace و چهار شرکتهای فعال دیگر در جامعه اپنسورس (Open Source) اروپا نسبت به پیشنویس رگولاتوری هوشمصنوعی در اتحادیه اروپا موسوم به The AI Act موضعگیری کرده و خواستار بازبینی این قانون در برابر فعالیتهای اپنسورس هوشمصنوعی شدند. پیشنویس The AI Act محدودیتها و عواقب قانونی برای مشارکتکنندگان اپنسورس مدلهای هوشمصنوعی در نظر گرفته است. این پیشنویش بین مدلهای کلاسیک هوشمصنوعی و مدلهای مولد تفاوت قائل شده است. مدلهای مولد مشمول ارزیابی ریسک بوده و توسعهدهندگان و توزیعکنندگان آن دارای مسئولیت قانونی هستند ولی برای مدلهای کلاسیک این مسئولیت بر عهده افراد یا گروههایی است که از آن مدل استفاده کرده و یا آن را وارد مارکت میکنند.
انتقاد کمپانیهای تک به رگولاتوری هوشمصنوعی در اتحادیه اروپا
/the-ai-act-open-letterشرکتهای بزرگ تکنولوژی در اتحادیه اروپا در نامهای سرگشاده از قانون رگولاتوری هوشمصنوعی موسوم به The AI Act انتقاد کرده و مدعی شدند وضعیت کنونی این قانون رقابتپذیری اروپا در حوزه هوشمصنوعی را به خطر میاندازد. در این نامه که به امضای بیش از ۱۵۰ شرکت بزرگ اروپایی رسیده، اسامی کمپانیهای بهنامی چون زیمنس، ایرباس و رنو به چشم میخورد. بخش خصوصی اروپا معتقد است The AI Act موثر نبوده و به جای فراهم کردن شرایط مناسب برای نوآوری مانعی برای استفاده از فرصتهای پیشرو در آینده این تکنولوژی است. ریسک ناشی از مسئولیت و هزینههای ارزیابی در نهایت منجر به خروج شرکتهای فعال در حوزه هوشمصنوعی از اتحادیه اروپا میشود.
لندن به دنبال ایفای نقش در هیاهوی هوشمصنوعی
/uk-aiدیروز به صورت رسمی بازگشایی اولین دفتر OpenAI خارج از خاک آمریکا در لندن اعلان شد. OpenAI اولین شرکت بهنام هوشمصنوعی در لندن نیست. در این لیست نام شرکتهای Deepmind و Meta AI نیز به چشم میخورد. لندن همواره یکی از مراکز بزرگ اقتصادی دنیا بوده است. در حال حاضر نیز به نظر میرسد سیاستمداران لندن اهمیت موضوع را به خوبی دانسته و میخواهند آینده این کشور را با هوشمصنوعی پیوند بزنند. دولت انگلستان تنها به جذب سرمایه و استعداد اکتفا نکرده بلکه اهداف بزرگتری را در سر میپروراند. راهاندازی کارگروه هوشمصنوعی (AI Taskforce) و اعلان برگزاری کنفرانس بینالمللی رگولاتوری هوشمصنوعی از جمله تلاشهای دولت ریشی سوناک (Rishi Sunak) نخست وزیر انگلستان در جهت ایفای نقش کلیدی این کشور در آینده هوشمصنوعی است.
رگولاتوری هوشمصنوعی در اتحادیه اروپا
/eu-the-ai-actبه دنبال افزایش نگرانیها درباره خطرات هوشمصنوعی، پارلمان اتحادیه اروپا پیشنویس قانون هوشمصنوعی موسوم به The AI Act را تصویب کرد. نوشتن این قانون از سال ۲۰۲۱ آغاز شده است و تا عملیاتی شدن آن چند سالی باقی مانده است. قانون The AI Act براساس سطح ریسک سیستمهای مبتنی بر هوشمصنوعی را به چهار دسته تقسیم میکند. طبق این قانون تمامی تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و توسعهدهندگان اپنسورس باید نسبت به ارزیابی سیستم و دریافت مجوز مربوطه اقدام کنند، در غیر این صورت با جریمه سنگین روبهرو خواهند شد.