خبرنامه هوش‌مصنوعی دومان

چین

جنگ تراشه

/%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B4%D9%87

به بهانه محدودیت‌های جدید دولت آمریکا در صادرات تراشه به چین در این مقاله به رقابت بین این دو کشور در تولید تراشه‌های کامپیوتری می‌پردازیم. محدودیت‌هایی که طی سال‌های اخیر توسط آمریکا در صادرات تراشه وضع شده و رقابت کشورها علی‌الخصوص چین و آمریکا در این حوزه با عنوان جنگ تراشه یا Chip War شناخته می‌شود. این موضوع طی سال‌های اخیر توسط کارشناسان مختلف مورد بررسی قرار گرفته و حتی در کتابی با عنوان Chip War: The Fight for the World's Most Critical Technology توسط Chris Miller به طور مفصل به آن پرداخته شده است. در این محدودیت‌های جدید، صادرات تمامی تراشه‌های مناسب برای هوش‌مصنوعی به چین نیز ممنوع شده است. برای جلوگیری از واسطه‌گری سایر کشورها، صادرات این تراشه‌ها به برخی از کشورها از جمله کشورهای خاورمیانه نیز باید با مجوز مربوطه از سمت دولت آمریکا انجام شود. ثبت سفارش برای تراشه‌های قدرتمند بازی و تلفن‌همراه نیز باید به وزارت بازرگانی آمریکا اطلاع داده شود.


رگولاتوری هوش‌مصنوعی در چین

/%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%86%DB%8C%D9%86

روز گذشته یازده شرکت چینی مجوز انتشار سرویس در حوزه هوش‌مصنوعی مولد را کسب کردند. این شرکت‌ها اولین گروهی هستند که براساس رگولاتوری دولت چین مورد ارزیابی قرار گرفته و اجازه فعالیت به صورتی عمومی را کسب کردند. دولت چین از اولین دولت‌هایی است که برای رگولاتوری سفت و سخت هوش‌مصنوعی مولد وارد عمل شده است. براساس این رگولاتوری محصولات و خدمات مبتنی بر هوش‌مصنوعی قبل از انتشار در بازار باید از جهات مختلف ارزیابی شوند. تمامی خدمات و محصولات مبتنی بر هوش‌مصنوعی باید این دستورات را اعمال کرده و رعایت کنند. تاکید بر توسعه داخلی و بومی‌سازی ابزارها و سرویس‌های هوش‌مصنوعی در چین با دو هدف مهم انجام می‌شود. اول از همه این موضوع کنترل دولت در این حوزه پرچالش را فراهم ساخته و از طرف دیگر به اهداف بلند پروازانه آن برای رهبری هوش‌مصنوعی در دنیا کمک می‌کند.