مدیران ارشد هفت کمپانی پیشتاز هوش‌مصنوعی با رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کردند. این هفت کمپانی بزرگ به صورت داوطلبانه متعهد شدند که برای حفظ ایمنی، امنیت و شفافیت سیستم‌های مبتنی بر هوش‌مصنوعی سازوکارهایی را ایجاد کرده و از آن تبعیت کنند. این هفت کمپانی عبارتند از آمازون، متا‌، مایکروسافت گوگل، OpenAI، Inflection AI و Anthropic. با وجود تمامی پیشرفت‌ها و مزایای هوش‌مصنوعی حفظ ایمنی انسان در تعامل با چنین سیستم‌هایی نیز اهمیت داشته و قابل اغماض نیست. از این‌رو وظیفه دولت‌ ضمن کمک به توسعه آن اطمینان از ایمنی و حفظ حقوق شهروندان است. کاخ سفید حفظ سه اصل ایمنی‌ امنیت و شفافیت را برای توسعه هوش‌مصنوعی در آینده لازم دانسته و تلاش می‌کند با یادآوری مسئولیت این کمپانی‌ها در برابر امنیت آمریکا این کمپانی‌ها را برای انجام اقدامات لازم تشویق کند. جزئیات این تعهد شامل موارد زیر است:

اطمینان از ایمن بودن محصول قبل از انتشار عمومی آن

  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند قبل از انتشار محصول تست‌های امنیتی داخلی و خارجی را انجام دهند. این تست‌ها با همکاری افراد مستقل و متخصص برای بررسی ریسک‌های مهم نظیر امنیت سایبری و امنیت زیستی انجام می‌شود.
  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند که اطلاعات خود در زمینه مدیریت ریسک‌ هوش‌مصنوعی را با دولت‌، دانشگاه‌ها و جامعه به اشتراک بگذارند. این اطلاعات شامل همکاری‌های فنی‌ و تلاش‌های دور زدن مکانیزم‌های امنیتی نیز می‌باشد.

توسعه سیستم‌ با اولویت امنیت

  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند که برای امنیت سایبری و حفاظت در برابر تهدیدات داخلی سرمایه‌گذاری کنند. به عنوان مثال این سازوکارهای امنیتی باید حفاظت از مدل‌های منتشر نشده را فراهم سازد. 
  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند امکان جستجوی آسیب‌پذیری‌های سیستم و گزارش آن توسط شخص ثالث را فراهم سازند.

اطمینان از اعتماد عمومی

  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند سازوکارهای مناسبی نظیر Watermarking برای مشخص شدن محتوای تولید شده توسط هوش‌مصنوعی را فراهم سازند. این تعهد ضمن کمک به شکوفا شدن خلاقیت‌های هوش‌مصنوعی از خطرات تقلب و فریب می‌کاهد.
  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند قابلیت‌ها، محدودیت‌ها و کاربردهای مناسب و نامناسب سیستم‌های هوش‌مصنوعی خود را به صورت عمومی منتشر کنند. 
  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند تحقیقات در زمینه ریسک‌های اجتماعی هوش‌مصنوعی را اولویت دهند. این ریسک‌ها عبارتند از بایاس‌های شناختی خطرناک، تبعیض و حفاظت از حریم‌شخصی. طبق این تعهد کمپانی‌ها متعهد می‌شوند در صورت بروز چنین ریسک‌هایی سرویس‌ را از دسترس عموم خارج کنند. 
  • کمپانی‌ها متعهد می‌شوند به توسعه و استقرار سیستم‌هایی اقدام کنند که به حل چالش‌های بزرگ جامعه کمک می‌کند. توسعه سیستم‌های پزشکی نظیر تشخیص و جلوگیری از سرطان از نمونه‌های آن می‌باشد.

تعهد هفت کمپانی پیشتاز هوش‌مصنوعی در کاخ سفید

واشنگتن ضمن اعلام این خبر، از تلاش‌های خود در رابطه با سایر کشورها برای ایجاد همکاری‌های بین‌المللی در حوزه ایمنی هوش‌مصنوعی نیز خبرداد. طبق گفته کاخ سفید، آمریکا به زودی در رویداد سران G7 به رهبری ژاپن، AI Summit به رهبری انگلستان و Global AI Partnership به رهبری هند این همکاری‌های بین المللی را ادامه داده تا از پشتیبانی بین‌المللی آن اطمینان کسب کند. در حالی که رگولاتوری هوش‌مصنوعی در اتحادیه اروپا با چالش‌های بزرگی بین صنعت و سیاستمداران رو به رو شده و دولت توتالیتر چین با اعمال قانون و کنترل‌گری سودای رقابت و رهبری هوش‌مصنوعی را در سر می‌پروراند. دولت آمریکا با دعوت از سرمایه‌گذاران شیوه دیگری را در پیش گرفته است. اگرچه کشورهای مختلفی وارد این رقابت شده‌اند ولی در حال حاضر به نظر می‌رسد کانون خلاقیت و پیشرفت هوش‌مصنوعی در آمریکا است. از این‌رو، سیاست‌های آمریکا در قبال هوش‌مصنوعی برای کل جهان اهمیت پیدا می‌کند. سیاست دولت آمریکا در برابر هوش‌مصنوعی تنها به این همکاری‌های داخلی و بین‌المللی محدود نبوده است. بلکه دولت واشنگتن در حال حاضر با محدود کردن صادرات تکنولوژی به چین موسوم به  Chip War در حال کنترل این کشور در این رقابت است.


۱. متن کامل بیانیه کاخ سفید را از اینجا بخوانید.

۲. درباره رگولاتوری هوش‌مصنوعی در اتحادیه اروپا اینجا را بخوانید.

۳. درباره برگزاری AI Summit در انگلستان اینجا را بخوانید.


اگر مایل به دریافت این خبرنامه در پست‌الکترونیک خود هستید از اینجا ثبت‌نام کنید. این خبرنامه هر دو هفته به پست الکترونیک شما ارسال خواهد شد. همچنین می‌توانید با عضو شدن در کانال تلگرام این خبرنامه، در سریع‌ترین زمان در جریان مقالات جدید قرار بگیرید.