اخیراً Demis Hassabis مدیرعامل DeepMind اعلام کرد که این شرکت به زودی مدل LLM جدیدی به نام Gemini را منتشر میکند که با ChatGPT رقابت کرده و حتی از آن برتری خواهد داشت. طبق این خبر Gemini علاوهبر تحلیل متن توانایی حل مساله را نیز دارد. به نظر میرسد مدیران گوگل رضایت کافی از انتشار چتبات Bard را نداشته و میخواهند با ایده جدید وارد میدان رقابت شوند. به گفته Demis Hassabis استفاده از یادگیری تقویتی در Gemini منجر به بهبود این مدل در اجرای دستوراتی شده است که مدلهای معمولی LLM در اجرای آن به چالش میخورند.
دیروز به صورت رسمی بازگشایی اولین دفتر OpenAI خارج از خاک آمریکا در لندن اعلان شد. OpenAI اولین شرکت بهنام هوشمصنوعی در لندن نیست. در این لیست نام شرکتهای Deepmind و Meta AI نیز به چشم میخورد. لندن همواره یکی از مراکز بزرگ اقتصادی دنیا بوده است. در حال حاضر نیز به نظر میرسد سیاستمداران لندن اهمیت موضوع را به خوبی دانسته و میخواهند آینده این کشور را با هوشمصنوعی پیوند بزنند. دولت انگلستان تنها به جذب سرمایه و استعداد اکتفا نکرده بلکه اهداف بزرگتری را در سر میپروراند. راهاندازی کارگروه هوشمصنوعی (AI Taskforce) و اعلان برگزاری کنفرانس بینالمللی رگولاتوری هوشمصنوعی از جمله تلاشهای دولت ریشی سوناک (Rishi Sunak) نخست وزیر انگلستان در جهت ایفای نقش کلیدی این کشور در آینده هوشمصنوعی است.
در ماههای گذشته به دلیل انتشار ChatGPT وGoogle Bard و همچنین مدلهای مولد تصویر نظیر DALL-E و Midjourney عمده اخبار هوشمصنوعی مربوط به مدلهای بزرگ زبانی (LLM) و هوشمصنوعی مولد (Generative AI) بود. در میان این اخبار رقابت بین گوگل و مایکروسافت بیشتر به چشم میخورد. اما در این حین سایر غولهای تکنولوژی نیز دستخالی نبوده و در حال توسعه و انتشار دستاوردهای چشمگیر خود در حوزه هوشمصنوعی بوده و هستند. شرکت متا (فیسبوک سابق) نیز از جمله این شرکتهای پیشرو است. اگر چه مدل زبانی LLaMA که توسط متا معرفی شد در سایه GPT4 و Bard توجه چندانی را به خود جلب نکرد ولی در روزهای اخیر با کاسته شدن از تبوتاب مدلهای بزرگ زبانی، متا از فرصتهای مختلف برای معرفی دستاوردهای خود استفاده کرده است. در ادامه تعدادی از دستاوردهای جدید زیرمجموعه تحقیقاتی متا در حوزه هوشمصنوعی (با نام Meta AI) معرفی میشود. پروژهها و دستاوردهای Meta AI محدود به این لیست نیست.
به دنبال افزایش نگرانیها درباره خطرات هوشمصنوعی، پارلمان اتحادیه اروپا پیشنویس قانون هوشمصنوعی موسوم به The AI Act را تصویب کرد. نوشتن این قانون از سال ۲۰۲۱ آغاز شده است و تا عملیاتی شدن آن چند سالی باقی مانده است. قانون The AI Act براساس سطح ریسک سیستمهای مبتنی بر هوشمصنوعی را به چهار دسته تقسیم میکند. طبق این قانون تمامی تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و توسعهدهندگان اپنسورس باید نسبت به ارزیابی سیستم و دریافت مجوز مربوطه اقدام کنند، در غیر این صورت با جریمه سنگین روبهرو خواهند شد.
سلام من پویا هستم. توسعهدهنده نرمافزار و علاقهمند به دنیای تکنولوژی. اگر شما هم فکر میکنید هوشمصنوعی زندگی بشرو در سالهای پیشرو متحول میکنه تو این خبرنامه با من همراه باشید. ضمنا برای اینکه سریعتر در جریان مقالات جدید قرار بگیرید ایمیل خودتون رو تو خبرنامه عضو کنید یا اینکه از اینجا عضو کانال تلگرامم بشید. ممنونم.